Glasshouses
Glasshouse of poolhouse met zonwerend screen
Een glasshouse is een moderne, strak vormgegeven veranda met grote glaspartijen. Het is een lichte, sfeervolle plek waar je even helemaal tot rust komt. Lees hier wat een glasshouse zo aantrekkelijk maakt en op welke manieren je er gebruik van kunt maken.
Een glasshouse heeft een strakke, minimalistische uitstraling
Kenmerkend voor een glasshouse zijn de grote (schuivende) glaspartijen en de elegante, slanke raamprofielen. Door de sterkte van het glas en de profielen zijn glaspartijen tot vier meter hoog mogelijk. De profielen zijn zeer slank uitgevoerd en vallen nauwelijks op, waardoor de veranda een strakke, minimalistische uitstraling heeft. Een glasshouse heeft meestal een plat dak, al dan niet uitgevoerd met een geïntegreerde lichtstraat.
Ontspan en kom volledig tot rust
In een glasshouse kom je volledig tot rust en kun je optimaal genieten van het buiten zijn. Plaats er een sfeervolle open haard in en maak er een loungeruimte van, waar je vrienden of familie ontvangt. Of gebruik de veranda als wellnessruimte met sauna, douche of whirlpool. Zeker in combinatie met een buitenzwembad is dat ideaal.
Design glasshouse op maat
Een glasshouse wordt altijd volledig voor je op maat gemaakt. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de architectuur van de woning en de vormgeving van de tuin. Strakke lijnen en een minimalistische vormgeving staan doorgaans centraal in het ontwerpproces. De profielen in een glasshouse zijn meestal van aluminium gemaakt, maar soms past men ook andere materialen toe zoals staal of kunststof. Dit is afhankelijk van de grootte van de overspanning en andere technische eisen die aan de constructie worden gesteld.
Veranda met veel glas
Voordelen van een glasshouse
-
Veel extra ruimte die je volledig naar eigen wens kunt inrichten
- Een glasshouse ademt een sfeer van luxe, rust en gezelligheid
- In een glasshouse voel je je meer betrokken bij het buitenleven
- Waardestijging van de woning
Toepassingsmogelijkheden
Een glasshouse kun je op tal van manieren benutten. Gebruik hem bijvoorbeeld als:
-
Poolhouse. Een gezellige, warme plek naast het zwembad, waar je na het zwemmen nog even kunt nagenieten, ongeacht de weersomstandigheden.
- Guesthouse / logeerruimte. Komen er gasten logeren en heb je ruimte tekort? Gebruik de glazen veranda dan als guesthouse.
- Wellnessruimte. Creëer je eigen wellnessruimte. Plaats er een Finse Sauna of infraroodsauna in en neem tussendoor of achteraf een verkoelende duik in het zwembad.
- Loungeruimte. Geniet met vrienden en familie van het schitterende uitzicht op de tuin. Of lees er op je gemak een goed boek.
Veranda met veel verandaglas
Hoogrendementsglas
Aangezien een glasshouse meestal voor meer dan 90% uit glas bestaat, is de keuze van het glas in verband met de EPB eisen (isolatie) bijzonder belangrijk. Je wilt de energiekosten immers zo laag mogelijk houden. Verder mag een glasshouse in de zomer niet in een broeikas veranderen en moet de beglazing dus tevens zonwerende eigenschappen bezitten. Qua thermische isolatie kun je kiezen uit dubbel of driedubbel hoogrendementsglas. Met driedubbel glas zijn zeer goede isolatiewaardes te bereiken (U-waarde tot 0.5 W/m²K), maar dit glas is ook een stuk duurder dan standaard dubbel hoogrendementsglas (U-waardes tot 1.0 W/m²K).
Tip: Hoogrendementsglas isoleert drie tot viermaal beter dan standaard dubbel glas. Het is voorzien van een onzichtbare metalen coating die de warmte in de veranda goed vasthoudt.
Goed geïsoleerde profielen
Wanneer je kiest voor driedubbele beglazing, kun je eigenlijk niet om geïsoleerde profielen heen. Het heeft immers weinig zin om duur hoogrendementsglas in slecht geïsoleerde profielen te plaatsen die veel warmte doorlaten. Hoogwaardige profielen zijn voorzien van meerdere kamers die stilstaande lucht bevatten. Het is de stilstaande lucht die voor de thermische isolatie zorgt. Daarnaast zijn de profielen thermisch onderbroken. Dit houdt in dat de binnen- en buitenzijde van het profiel gescheiden zijn door een isolerend materiaal (meestal kunststof). Door de thermische scheiding ontstaan er geen koudebruggen en heb je binnenin de veranda geen last van condens op de profielen.
Veiligheidsglas in een glasshouse
Het glas in een glasshouse is nagenoeg altijd gelaagd veiligheidsglas. Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit meerdere lagen glas die gescheiden zijn door een sterke, transparante folie. Bij impact zal het glas niet uiteenvallen en blijft het een barrière vormen. Gelaagd glas is veilig en beschermt ook tegen inbraak. Tevens houdt het beter geluid tegen dan standaard, niet gelaagd glas.
Wat kost een glasshouse?
De kostprijs van een glasshouse schommelt doorgaans tussen 1300 en 1700 euro per vierkante meter. De prijs is voornamelijk afhankelijk van het ontwerp, de keuze van de beglazing en de moeilijkheidsgraad van het project.
Gratis offerte-aanvraag & advies
Glasshouse nodig? Vergelijk hier
4 prijzen via 1 offerte-aanvraag.
Start uw offerte